Arvo Sarapuu pääses kohtu alla andmisest

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sarapuu.
Arvo Sarapuu. Foto: .

Erinevalt kriminaaluurimise all olevast Keskerakonna esimehest Edgar Savisaarest pääses Tallinna keskerakondlasest abilinnapea Arvo Sarapuu Hiiu staadioni plakati kriminaalasjas kohtu alla minekust.

Eesti Ekspress kirjutab, et riigiprokurör Laura Vaik lõpetas Sarapuu kriminaalasja otstarbekuse kaalutustel, kuid Sarapuu peab riigile maksma 2000 eurot ning katma prokuratuuri semiootikaekspertiisi kulud 800 euro ulatuses.

Uuritav kuritegu toimus 2013. aastal, kui Tallinnas pandi üles Hiiu staadioni avamise reklaamid, kus Savisaar lõi trummi, Sarapuu mängis kitarri ja Jaanus Mutli tõmbas lõõtsa.

Plakatid maksid linnale ligi 12 000 eurot ning prokuratuur peab plakatite ülespanekut kuritegelikuks omastamiseks, sest poliitikud tegid endale valimiskampaaniat linna raha eest.

Sarapuul võimaldas kriminaalasjast vabaneda see, et ta maksis oma osa reklaamikampaaniast ehk 3667 eurot juba kahe aasta eest linnale tagasi.

Samas kriminaalasjas on varem samal põhimõttel kriminaalmenetlus lõpetatud Põhja-Tallinna linnaosa keskerakondlasest vanema Raimond Kaljulaiu suhtes. (ERR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles