Vallaelanikud eelistasid Kabalasse madalseiklusparki

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vallamaja
Türi vallamaja Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Türi valla kaasava eelarve menetluses selgusid vallaelanike eelistatumad investeeringuvajadused, esimene sai 127, viimane kaks häält.

Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann andis teada, et kaasava eelarve hääletuses andis oma hääle kokku 357 Türi valla inimest. Kaasava eelarve menetluse läbiviimiseks koostatud komisjon kogunes esmaspäeval, 24. oktoobril ja avas hääletuskastid, kontrollis üle hääletanute elukoha õigsuse ning võttis välja need hääled, mis olid antud mittehääletamisõiguslike inimeste poolt, neid oli kokku vaid neli.

Hääletamisaktiivsus oli paiguti erinev ning kogukonnad tegutsesid paiguti väga tegusalt, seda näitavad ka tulemused. Kahjuks esines elektroonilise hääletamisvõimaluse kasutamisel mitmeid tehnilisi probleeme, mida järgnevatel aastatel püüame ennetada. Arvestades kahenädalast perioodi oli aga sellegipoolest soovijatel ilmselt võimalik oma eelistustest ühel või teisel viisil teada anda.

Kaasava eelarve tarbeks on volikogu ette näinud järgmisel aastal kasutada 25 000 eurot. Paremusjärjestuse alusel selgus, et rahastada on võimalik kaht parimat projekti- Kabala külas madalseiklusraja ning Türile Tolli metsa radadele kettagolfi raja loomist. Kolmandana hääli saanud rattaparklate rajamine  valla kõigi koolide juurde on samuti väga oluline tegevus ning selleks püüab vallavalitsus leida lisaraha kindlasti läbi projektitoetuste.

Allpool on toodud esitatud ettepanekutele antud häälte arv.

Madalseiklusrada Kabala parki 127

Kettagolfi rada Türi Tolli metsa 53

Rattaparklad valla kõigi koolide juurde 38

Villevere koolimajale maaküttesüsteem 31

Koerte jalutus- ja treeningväljak Türi Tolli metsa 31

Murumoori mänguparki uued atraktsioonid ja lava 27

Rulapark Oisus 22

Taikse seltsimaja akende vahetus 17

Valgustus Oisu ja Türi korvpalliväljakule ja staadionile 9

Taikse lastele mänguväljak ja külaelanikele virgestusala 2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles