Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Eesti üks staažikamaid ilmavaatlejaid, Türi vallas Mäekülas elav Leo Rehela ei usu, et meid võiks ees oodata sajandi kõige külmem talv. Suundumuste poolelt olla tegemist ilmastiku üldise soojemisega, mitte vastupidi. 
 
* Vanaemaaegsed vokid on asendumas uute, Uus-Meremaal valmistavate vokkidega, üks selline on ka Türi valla käsitöömeistril Reet Meimrel, mida tal on seljakotti pakitult kerge kaasa võtta kuhu iganes.
 
* Kui Paide ühisgümnaasiumi kümnendik Janely Arusoo (16) peaks põhjendama oma kuuajalist äraolekut Hispaanias või kahekuulist reisi Taiwani, vastaks ta lühidalt: ta oli tööl. Mis töö see võib olla, et keskkoolineiu peab selleks teisele poole maakera sõitma? Modellindus – mis muud.
 
* Tegutsenud peaaegu 30 aastat põllumajanduses, tundus Paide vallas elav Are Riistanile, et ta on andud endast maksimumi, ja otsustas  pensionile jäämise asemel koolitada end kõrgharitud selgeltnägijaks ja hakata teisigi tervendama.
 
* Kasutades ära hiinlaste oskust odavalt mootoreid toota, võtsid Kaitseliidu Järva maleva noorkotkad nõuks valmistada endale Rootsi päritolu sõjaväejalgrattast võrri, see on mootoriga jalgratta. Et tulem on ülistiilne, näitab juba ainuüksi tagatuli – Harley Davidsoni politseimootorrattalt pärit lambike.
 
* Paidelased on üht beežikat lühikeste jalgadega koera märganud arvamusfestivalil, Paide kirikus sünnipäevakontserti nautimas ja Paide-Türi rahvajooksu startidele kaasa elamas. Tema nimi on Bella ja ta pole mingi tänavakoer, vaid lihtsalt avalikest üritustest huvitatud peremehele truu kombekas kaaslanna.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles