Järva maavanem: korrektse rahvaalgatuse puhul nõuab seadus küsitluse korraldamist

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järva maavanem Alo Aasma on seisukohal, et kui piirkonna elanikud on esitanud korrektselt vormistatud taotluse territooriumiosa arvamise kohta teise kohaliku omavalitsuse üksuse koosseisu, on haldusreformi seaduse järgi kohustus korraldada küsitlus elanike eelistuse väljaselgitamiseks. «Ainuüksi taotluse esitamise faktist piisab, et omavalitsusel tekiks kohustus küsitluse korraldamiseks,» ütles Aasma vastuses talle saabunud ettepanekule algatada maavanema järele­valve Ambla vallavolikogu tegevuse üle.

Kevadel koguti Ambla ja Käravete alevikus ning seitsmes külas üle 400 allkirja, toetamaks osa Ambla valla ühinemist Tapa vallaga.

Ambla volikogu lükkas juunis tagasi kohalike elanike esitatud taotluse teha Tapa vallale ettepanek alustada läbirääkimisi valla Ambla-poolse osa alevike ja külade arvamiseks Tapa valla koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles