Kelmidest tuttavad jahivad rahani viivaid paroole

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Tänavu on Järvamaal arvutikuritegusid ehk teise isiku identiteedi ebaseaduslikku kasutust ja/või arvutikelmust toime pandud viis korda rohkem kui eelmise aasta oktoobris. Isikliku kasu eesmärgil jahivad kelmid kergeusklikelt pangakaarte ja paroole.

Paide politseijaoskonna patrullitalitluse juht Halar Hallimäe täpsustas, et kui eelmisel aastal oli selliseid juhtumeid kaks, siis oktoobri keskpaigaks on arvutikuritegude real kirjas juba kümme juhtumit. «Need jagunevad kahte kategooriasse: viis korda on võõra pangakaardiga pangaautomaadist raha võetud ja pooltel kordadel tellitud teise inimese nimel internetist endale kaupu,» selgitas ta. «Pooled juhtumid on leidnud lahenduse. Need on olnud kahe inimese kätetöö.»

Kuigi võiks eeldada, et selliste kuritegude ohvriks on kerged langema vanemaealised inimesed, siis Hallimäe ütles, et nii see ei ole. «Tegemist on kuriteoliigiga, mis võib puudutada meid kõiki,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles