Üle normi lastud karu pärast tuleb jahimeestel aru anda

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Augustist oktoobri lõpuni kestnud karujahihooaeg oli Järvamaa küttidele edukas: lubatud kuus mesikäppa ka tabati. Paraku tuleb nüüd maakonna jahindusklubil aru anda keskkonnainspetsioonile, sest kuuele lisaks jättis üks ott veel oma elu.

Millises jahipiirkonnas ja mis põhjusel üks karu üle normi lasti, ei saanud keskkonnainspektsiooni Järva büroo vaneminspektor Andrus Hallasoo öelda. «Hetkel ei ole seda võimalik avaldada, kuna menetlus käib. Menetluse käigus tulebki meil välja selgitada, kuidas see sai juhtuda,» ütles ta.

Hallasoo ei hakanud ka spekuleerima, millal võiks uurimine lahenduse saada ning ühes sellega selguda reeglite vastu eksinu võimalik karistus. «Üldiselt on meie jahimehed tublid, kuidas seekord nii juhtus, ei oskagi täpselt öelda ja menetlus peabki välja selgitama, kas asi juhtus kogemata või oli sihilik. Karistuse kohta ei oska samuti midagi öelda, kõik sõltub asjaoludest ja asi ei pruugigi karistuseni minna,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles