4 klaverit + 8 pianisti + 16 kätt = 1 uus klaver

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taolist kooslust, mil laval on korraga neli klaverit, igapäev muusikalavadel ei kohta. Paides oli see võimalus laupäeval olemas.
Taolist kooslust, mil laval on korraga neli klaverit, igapäev muusikalavadel ei kohta. Paides oli see võimalus laupäeval olemas. Foto: Tiiu Saarist

Laupäeval sai Paide kultuurikeskuse kammersaalis näha üsna tavapäratut vaatepilti, sest pole just igapäevane, et püünele tuleb mahutada korraga neli klaverit ja kaheksa pianisti ehk terve klaveriorkester.

Ruumi jagus siiski kõigile, nii kaheksale interpreedile kui ka saali kogunenud publikule, kes veetsid õhtupooliku Paide kultuurikeskuses klaverihelide saatel. Ettevõtmisel oli ka heategevuslik eesmärk: kontserdi tuludega toetatakse maja uue, kontsertklaveri ostu.

Oma osa andsid sellesse pianistid Johan Randvere ja Margus Riimaa, Kai Ratassepp ja Mati Mikalai, Reet Kopvillem-Ruubel ja Piret Habak ning Piret Väinmaa ja Kristi Kapten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles