Eestlased on naabritest korralikumad turvavöö kinnitajad

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvavöö tuleb kinnitada ka bussis.
Turvavöö tuleb kinnitada ka bussis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ligi kümne tuhande bussireisija seas läbi viidud rahvusvaheline uuring näitas, et pooled eestlastest kinnitavad bussis turvavöö, näiteks Lätis teeb seda vaid 35 protsenti reisijatest.

Uuringu turvanõuete täitmise hindamiseks viis bussifirma Lux Express läbi Eestis, Lätis, Leedus ja Venemaal. Eesti bussireisijatest kinnitab enda sõnul alati turvavöö 50 protsenti vastanutest. Autos kasutab aga alati turvavööd nii ees- kui tagaistmel lausa 91 protsenti küsitletutest, mis on tunduvalt kõrgem näitaja kui teistes uuringus osalenud riikides. Lätis kinnitab bussis alati turvavöö 35 protsenti vastanutest ja autos 75 protsenti. Leedus on samad näitajad vastavalt 36 ja 67 ning Venemaal 40 ja 65 protsenti.

Bussiettevõtte Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu meelest peaksid reisijad turvavöö kinnitama nii autos kui ka turvavöödega varustatud bussides. Küsitluse tulemused näitavad aga, et iga teine Eesti bussireisija jätab turvavöö peale panemata. „Bussides valitsevad õnnetuse korral täpselt samad ohud nagu ka sõiduautodes, mistõttu on nii enda kui kaasreisijate tervise huvides oluline ohutusreeglitest kinni pidada,” toonitas Saarpuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles