Töövarjud saavad Rajaleidjaid varjutada

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa Rajaleidja keskus.
Järvamaa Rajaleidja keskus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

17. novembril toimuva töövarjupäeva raames ootavad haridustugiteenuseid pakkuvad Rajaleidja keskused üle Eesti huvilisi tutvuma logopeedide, nõustajate ja teiste spetsialistide argipäeva ja tegemistega.

Kokku lausa üheksas Rajaleidja keskuses avaneb noortel võimalus tutvuda oma potentsiaalse tööandja ja ametikohaga tulevikuks. 

Nii näiteks saab Järva- ja Jõgevamaal tutvuda eripedagoogi tööga ning otsida vastuseid küsimustele, mis vahe on pedagoogil ja eripedagoogil, miks seda saab õppida vaid ülikoolis ning miks mehed ei õpi erapedagoogiks.

Lisaks on töövari oodatud ka SA Innove peamajja Tallinnas, kus huvilise võtab vastu õppenõustamisteenuste keskuse logopeedia peaspetsialist Pille Tina-Kuusik, kellega koos avaneb harukordne võimalus osaleda nõustamiskomisjonide piirkondlikul koostöökohtumisel.

Rajaleidja keskuste töövarjupäeval osalemise peamiseks eesmärgiks ongi pakkuda sissevaadet tugiteenuste spetsialistide maailma ning tõsta noorte teadlikkust spetsialistide vajalikkusest tänapäevases ühiskonnas.

„Erialade õppimine on huvitav ja need on interdistsiplinaarsed. Näiteks logopeed peab mõistma, kuidas toimib inimese aju, tema kõne- ja kuulmiselundkond, psüühika, ta peab oskama suhtlemis-, sh kõneoskusi õpetada jne. Eriala sobib kahtlemata neile, kellele meeldib suhtlemine ja kes soovivad inimesi aidata,“ kirjeldab Tartu Ülikooli logopeedia osakonna juhataja Marika Padrik eriala mitmeid erinevaid tahke. Naiste sõnutsi on tugiteenuste spetsialistide töö väga vaheldusrikas. „Iga juhtum on eriline ja nõuab mõtlemist ning loovat lähenemist,“ tõdeb Padrik.

Rohkem infot leiab Rajaleidja Facebooki leheküljelt või kodulehelt (www.rajaleidja.ee). Töövarjuks kandideerimiseks palume võtta ühendust e-posti teel vastava piirkonna spetsialistiga.

Rajaleidja võrgustik pakub karjääri ja õppenõustamisteenuseid kuni 26aastastele lastele ja noortele ning toetab hariduse tugiteenuste metoodikaga õpetajaid, lapsevanemaid ja haridusametnikke. Rajaleidja keskused asuvad igas Eesti maakonnas ja nende tööd koordineerib sihtasutus Innove.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles