Rahvaküsitlus ühinemise kohta jättis inimesed külmaks

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linna rahvaküsitluse komisjoni liige Ulvi Vürmer otsib 6786 inimese nime seast oma häält andma tulnud paidelase nime. Vastaja sedelit on küsitluskasti juures juba ootamas komisjoni esimees Anne Aas.
Paide linna rahvaküsitluse komisjoni liige Ulvi Vürmer otsib 6786 inimese nime seast oma häält andma tulnud paidelase nime. Vastaja sedelit on küsitluskasti juures juba ootamas komisjoni esimees Anne Aas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pühapäeval ja esmaspäeval Paide linnas ja vallas ning Roosna-Alliku vallas tehtud rahvaküsitlus näitas, et inimeste huvi omavalitsuste ühinemises kaasa rääkida on leige. Hääletamas käis vaid 305 inimest ehk 3,3 protsenti nendest, kel oli selleks õigus.

Kõigis omavalitsustes olid valdavad «jah»-hääled, mida kogunes 258. «Ei» ütlejaid oli Paide linnas 20, Paide vallas 17 ja Roosna-Alliku vallas 10 ehk kõigi kolme omavalitsuse peale kokku 47.

Kõige vähem osales rahvaküsitluses paidelasi. Paide linnapea Siret Pihelgas tunnistas, et suuri ootusi linnavalitsusel rahvaküsitluse puhul polnud. «Teadsime, et vastamisaktiivsus jääb väikseks, aga et küsitlusele tuleb nii vähe inimesi, ei osanud me siiski arvata,» lausus ta. «Ega me selle üle kurvasta, sest linnast olulisem oli küsitlus meiega liituvatele valdadele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles