Kuulmispuudega kassaneiu viipab ostjaile sõbralikult

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juba kuu aega töötab Türi Säästumarketis teenindajana pikkade heledate juustega Maris Kaasik (pildil paremal), kes ei suhtle ostjatega häälekalt, sest ta on kuulmis- ja kõnevõimetu. Ometi on ta selle lühikese ajaga näidanud, et saab tööga hakkama.

Sage Säästumarketis käija Meeli Müürsepp (vasakul) ütles, ega ta algul märganudki, et üks kassas teenindaja ei kuule ega räägi. «Alles hiljaaegu avastasin,» sõnas ta. Teenindaja kuulmis- ja kõnevõimetus Müürseppa ei heiduta. »Ma ei pelga tema kassasse minna, ega ma sinna lobisema lähe,« märkis ta.

Müürsepa meelest on tore, et Maris Kaasik on just poodi tööle saanud. «Väikses linnas pole kohtadega priisata. Oleks ju kurb, kui inimene peaks kodus istuma selle tõttu, et ta lihtsalt ei kuule ega räägi. Käed-jalad on tal ju terved, miks ta ei võiks siis teha tööd nagu iga teine,» arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles