Vähenenud töövõime ei takista töölesaamist

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Töötukassa Järva osakonna juhataja Eha Tasang sõnas, et ligi 60 protsenti vähenenud töövõimega inimestest lõpetab oma töötu seisundi enne poole aasta täitumist. Suurem osa neist ehk 58 protsenti asub tööle.

Üle 24 kuu on vähenenud töövõimega inimestest töötuna arvel olnud alla kolme protsendi. «Vähenenud töövõimega isikud saavad töötukassa teenuseid kasutada ka töötamise ajal, seepärast lähevad nad tööle esimesel võimalusel,» selgitas Tasang. «Nende motivatsioon töötada on suurem kui täieliku töövõimega inimestel. Samas on tööandjale soodustusi, mille puhul nad eelistavad  täita töökoha vähenenud töövõimega inimesega.»

Septembri lõpu seisuga oli töötukassale endast teada andnud 110 vähenenud töövõimega isikut, kellest 56 protsenti olid mehed. Tasang täpsustas, et kõige suurem osa on 25–54aastaste meestest ja haridustasemete võrdluses on neist enim, 34 protsenti üldkeskharidusega inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles