Kaks Järvamaa neiut näitavad oma oskusi Euroopale

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa koolinoorte kutsevõistlusel EuroSkills näitab oma oskusi Türi vallas elav Eesti parim noor florist Brigitta Allemann, kes jõulupärja valmistamisel kasutaks loodusest leitavaid rohelisi oksi.
Euroopa koolinoorte kutsevõistlusel EuroSkills näitab oma oskusi Türi vallas elav Eesti parim noor florist Brigitta Allemann, kes jõulupärja valmistamisel kasutaks loodusest leitavaid rohelisi oksi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi vallas elav Eesti parim noor florist Brigitta Allemann ja Paides kooliteed alustanud graafiline disainer Helis Lembe panevad end proovile Euroopa koolinoorte kutsevõistlusel Euro­Skills. Nad lähevad endast parimat andma.

Türi vallas Säreveres elav Brigitta Allemann otsustas floristiks õppida ametinimetuse ilusa kõla pärast. «Kui põhikooli Türil lõpetasin, oli siin see koolide ühendamine, ma lihtsalt ei tahtnud siia gümnaasiumi jääda. Otsisin kutsekoolidest ametit, mida õppida. Kokk ja logistik tundusid nii tavalised, florist külas lahedalt,» selgitas ta.

Pärast Räpina aianduskooli avatud uste päeval käimist oligi otsus tehtud. «Sain kätt proovida kevadise kimbu valmistamisel nartsissidest ja õpetaja oli ka tore. Otsustasingi floristiks õppida, kuigi esimese lilleseade tegin seal,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles