Türilased süütavad jõuluvalguse esimesena

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Halduse majandusjuhataja Urmo Enn näitab jõulukaunistusi, mis hakkavad peagi linna kaunistama.
Paide Halduse majandusjuhataja Urmo Enn näitab jõulukaunistusi, mis hakkavad peagi linna kaunistama. Foto: Dmitri Kotjuh

Järvamaa omavalitsustest täiendasid jõulude ajaks puudele ja tänavavalgustuspostidele riputatavate valguskaunistuste varu Türi vallavalitsus ja Paide linnavalitsus. Mõlemad ligi 5000 euro eest.

Türi Halduse energeetik Urve Meerits ütles, et enamik kaunistusi on ka juba paigas. Näiteks Türi kesklinnas asuval kuusel on uus valguskett, kus valgus justkui tilkadena ülalt alla voolab. «Osa raha kulus ka katkiste kaunistuste parandamiseks,» lisas ta.

Praegu on kõik kaunistused oma kohale asetatud ja neljapäeva õhtul proovivad Türi Halduse töötajad, kuidas võiks linn jõulutuledes välja näha. Kuigi jõulukuuskedel Taikses, Kabalas, Türi-Allikul ja Säreveres süttivad tuled esimesel advendil, 27. novembril jäävad linnas puudel-postidel tuled põlema juba sellest reedest. «Ka Kirnas on võimalik seltsimaja ees kuusel jõulutuled süüdata,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles