Amet kutsub antibiootikumide tarbimist jälgima

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käesoleval nädalal pööratakse üle maailma tähelepanu antibiootikumide liigsele või valele tarbimisele. Antibiootikumide liigse või vale kasutuse tõttu levivat mikroobide antibiootikumiresistentsust hinnatakse maailmas üheks suuremaks ohuks inimeste ja loomade tervisele.

Terviseameti peadirektor Tiiu Aro andmetel sureb ravile allumatute mikroorganismide tõttu Euroopas igal aastal umbes 25 000 inimest ja rahvusvahelised organisatsioonid ennustavad selle arvu kasvu. «Antibiootikumide toime ja tõhususe säilitamiseks tuleb neid tarbida targalt ja siin on oluline roll igal inimesel,» ütles ta.

Terviseameti teatel põhjustab mikroobide antibiootikumiresistentsust kergel käel antibiootikumiravi määramine, ravi kestuse eiramine, nende ravimite liigne kasutus loomakasvatuses, ebapiisav nakkuste tõrje haiglates ja kliinikutes, puudulik hügieen ning uute ja tõhusamate antibiootikumide nappus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles