Suurpeo ettevalmistused võtavad peatselt hoo üles

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval istus Järva maavalitsuses koos laulu- ja tantsupeo komisjon, et arutada 2017. aasta suvel Tallinnas tuleva XII noorte laulu- ja tantsupeoga «Mina jään» tegevusi maakonnas. Jutuks tulid nii tantsu- ja laulupeo eelproovid kui ka see, mil moel maakond end peorongkäigus võimalikult hästi tutvustada võiks.

Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse teabejuht Sten Weidebaum tutvustas suvise suurpeo väärtusi ja tõi muuhulgas esile selle, et tegemist on vabana sündinute peoga, mis lahtiseletatult tähendab seda, et kõik suurpeole tulevad lapsed ja noored on sündinud vabas Eestis. Ka astub esimest korda dirigendipulti peol 11 noort dirigenti. Kooride ette astuvad ka järvalased Külli Kiivet ja Kuldar Schüts.

2017. aasta noorte laulu- ja tantsupeole Tallinna lauluväljakul ja Kalevi keskstaadionil on Järvamaalt registreeritud 1800 osalejat, kes peavad oma paremust eelproovides alles tõendama hakkama. Eelproovide ajad on juba määratud, neist esimene, tantsurühmade ülevaatus on 6. veebruaril Paide kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles