Linnudki ihkavad vahel peenemat toidulauda

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PAIde lasteaia Tähepai rühma mudilased näevad oma rühma aknast lindude söögimaja ja hoolitsevad selle eest, et nende tiivulised sõbrad talvel tühja kõhtu ei kannataks.
PAIde lasteaia Tähepai rühma mudilased näevad oma rühma aknast lindude söögimaja ja hoolitsevad selle eest, et nende tiivulised sõbrad talvel tühja kõhtu ei kannataks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Talveks Eestisse jäänud linnud muretsevad juba praegu oma talvise toidulaua pärast ja käivad nõudlikult majade akendele toksimas. Kuidas peaksid inimesed sel juhul käituma ja mida lindude toitmisest teadma, seda selgitab Eesti ornitoloogiaühingu hariduse ja teavituse projektijuht Riho Kinks.

Kui oluline on lindudele talveajal lisatoitu anda?

Kui päris aus olla, siis ei vaja linnud üldse lisatoitu. Kõik meil talvel korrapäraselt esinevad värvulised ja teised väiksemad linnud leiavad endale ise looduslikku toitu ja ükski neist ei sure ilmselt välja, kui inimene neile enam toitu ei anna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles