Paide masinatehases töötavad keevitajana prantslased

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide masinatehases töötavale prantslasest keevitajale Guillaume Basilile (esiplaanil) on mitu tehases kasutatavat töövõtet tuttavad, tema grupivend Yann Nowak rõõmustab, et saab teha kohe päris tööd.
Paide masinatehases töötavale prantslasest keevitajale Guillaume Basilile (esiplaanil) on mitu tehases kasutatavat töövõtet tuttavad, tema grupivend Yann Nowak rõõmustab, et saab teha kohe päris tööd. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kaks nädalat töötab Paide masinatehases kümme täisealist praktikanti Prantsusmaa ametikoolist, kuigi umbkeelsete meestega tuleb suhelda tõlgi vahendusel, loodab ettevõte lisatöökätest tulugi tõusvat.

Paide masinatehase tootmisjuht Janek Tuulis tunnistas, et võtta korraga praktikale kümne noort ja veel umbkeelset prantslast, on neile esimene kord ja paras proovikivi. «Töö tehases on mõistagi häiritud ja meistril on topelt koormus. Kuigi tehases on keevitajana tööl ka valgevenelasi, lätlasi ja leedulasi, on peamiselt vaid prantsuse keeles suhtlevad 20–25aastased noormehed hoopis teine tera,» lausus ta.

Esmaspäeval tehtud proovitööde põhjal said praktikandid Tuulise selgitusel kergema keevitusega hästi hakkama nii, et nad suunati kohe tööle. «Meil on neile anda oskustele vastavaid vähem vastutusrikkaid keevitustöid ja kui esimestel päeval kulubki meistril nende õpetamiseks lisaaega, siis järgmistel loodame ikka lisakätest juba tulugi teenida,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles