Koeru jahtkonna mehed lasid kaks medalit väärt sarvedega põtra

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru jahtklubis 35 aastat jahimehena tegutsenud Sulev Matrov küttis tänavu oma esimese medali vääriliste sarvedega põdra – sellise, kes on iga jahimehe unistus, mis täitub vaid üksikutel.
Koeru jahtklubis 35 aastat jahimehena tegutsenud Sulev Matrov küttis tänavu oma esimese medali vääriliste sarvedega põdra – sellise, kes on iga jahimehe unistus, mis täitub vaid üksikutel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Jahimeeste püssitoru ette satub ikka suurte sarvedega põtru, kuid et ühes jahtkonnas nädalase vahega kütitakse põtru kaks ja ühel neist on lausa kuldmedali väärilised sarved, seda juhtub kord 40 aasta jooksul.

Kuldmedalit väärt sarvedega põdra küttimisega lõppenud ajujahi päev Koeru jahtkonnas oktoobri keskel algas sama tavaliselt nagu paljud teisedki. Ka läksid jahimehed aastaid tuttavasse Jõeküla metsaalale, küll selle vähem tavalisse, võib öelda isegi asustamata ossa. «Jõeküla metsast oleme aastaid põdranormi täis küttinud ja keegi meist polnud seal märganud ringi liikumas uhkete sarvedega põdrapulle. Seda enam metsas, kuhu noor jahijuht meid seekord viis,» lausus 35 aastat jahimees olnud Sulev Matrov.

Nii kuulas Matrov paraja ärevusega hinges läheneva põdrapulli tulekut. «Sarvede plaksumine mööda puid oli kaugelt kuulda. Tundsin, et sealt on midagi uhket tulemas,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles