Lasteaiajuht saadeti ministritööle laulu ja tantsuga

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hommikul tähistati Türi lasteaia Lokuta majas kadripäeva veidi pidulikumalt, sest lapsed said esimest korda panna selga uued Türi kihelkonna mustriga stiliseeritud rahvarõivad. Need on muretsetud seni Türi lasteaia direktori kohusetäitja tööd teinud ja nädala algul sotsiaalkaitseministriks kinnitatud Kaia Iva eestvedamisel heategevuskampaania «Epiim Eesti laste heaks» projekti toel.

Lasteaed sai koolieelikutele 112 komplekti Türi kihelkonna motiividega rõivaid. Tüdrukute komplekti kuulub kollase ja punase särgiosaga triibuline pihikseelik, poisid kannavad nüüd pidulikel puhkudel triibukangast veste ja tumedaid põlvpükse.

Kaia Iva selgitusel on kodukandi lastele väikeste rahvarõivakomplektide soetamine olnud pikaajaline projekt, mille laiem eesmärk on lapsi arvutiekraanide eest  liikuma saada, aga ka rahvakultuuri tutvustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles