Ilmaennustus: talv võtab võimust

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesk-Euroopas laienev kõrgrõhkkond suunab Atlandi madalrõhkkonnad itta, üle Põhja-Skandinaavia Venemaale. Kõrgrõhkkonna idapiiril moodustub mõõdukalt külm õhuvool põhjast, kuid madalrõhuala lääneservas on küllalt niiskust, et lumi Eestimaal taas maha tuleks. Rohkem lumesadu on oodata Ida-Eestis.

Kolmapäeval liigub üle Eesti itta keskmega Põhja-Soomes paikneva madalrõhkkonna lohk. Ilm on pilves selgimistega, Lääne-Eestis sajab vihma, Ida-Eestis peamiselt lörtsi. Öösel puhub tugev, rannikualadel tormine edelatuul, päeval mõõdukas läänetuul. Sooja on öösel 1–4 ja päeval kuni 3 kraadi.

Neljapäeval moodustub sama madalrõhkkonna järgmises lohus Läänemere lõunaosas uus tsüklon ja liigub üle Leedu itta, samal ajal kui teine osatsüklon paikneb keskmega Lõuna-Soomes. Ilm on pilves selgimistega, sajab vähest lörtsi ja lund. Puhub mõõdukas põhjatuul. Õhutemperatuur on +1 kuni –2 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles