Lapsed käisid kokka köögis kiitmas

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolituse praktilises osas koos Paide Sookure lasteaia tervishoiutöötaja Mai Kaldoja (keskel) ja Koeru lasteaia majandusjuhataja Anne Kaasikuga (vasakul) smuutit valmistanud Koeru lasteaia üks kokkadest, Pille Piigert (esiplaanil paremal), võttis koolitusel õpitu kohe kasutusele ja tulemus olid teda kööki kiitma tulnud lapsed.
Koolituse praktilises osas koos Paide Sookure lasteaia tervishoiutöötaja Mai Kaldoja (keskel) ja Koeru lasteaia majandusjuhataja Anne Kaasikuga (vasakul) smuutit valmistanud Koeru lasteaia üks kokkadest, Pille Piigert (esiplaanil paremal), võttis koolitusel õpitu kohe kasutusele ja tulemus olid teda kööki kiitma tulnud lapsed. Foto: Erakogu

Head kokka on väga raske leida, teab öelda Järvamaa tervisenõukogu esimees Karit Koller. Et praeguseid kokki hoida ja innustada, korraldas tervisenõukogu neile ühiskoolitusi.

Esialgu oli Kolleri ütlust mööda kavas üks koolitus kokkadele ja abikokkadele, kuid huvi osutus nii suureks, et ette tuli valmistada kaks koolituspäeva: üks oli eelmisel nädalal, teine on täna. Eelmisel nädalal oli osalejaid 13, sel korral on 16.

Koeru lasteaia üks kokkadest, Pille Piigert, pidas koolituse kõige väärtuslikumaks osaks praktilist õpet ehk ühist toiduvalmistamist. «Tavaliselt on koolitused loengu vormis, aga sel korral läksime kööki ja tegime koos süüa, proovisime seda pärast ja hindasime, kuidas välja tuli,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles