Samost ja Rumm: Helir-Valdor Seeder püüab erakonna sees tappa Kaia Iva

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vikerraadio pühapäevases saates «Samost ja Rumm» rääkisid saatejuhid Anvar Samost ja Hannes Rumm, kuidas Isamaa ja Res Publica Liidus üritas Helir-Valdor Seeder takistada Kaia Iva ministriks saamist, sest ta kardab, et võib järgmistel valimistel Järva- ja Viljandimaal Ivale alla jääda.

Anvar Samosti ütlust mööda tegutses Helir-Valdor Seeder põhjalikult selle nimel, et Kaia Ivast ei saaks ministrit. «Asja põhjus on tegelikult väga lihtne. Helir-Valdor Seeder ja Kaia Iva kandideerivad samas valimisringkonnas, mis on Järva- ja Viljandimaa. Viimastel valimistel tuli Seedrile suure üllatusena, et Iva sai talle ligilähedaselt sama palju hääli. Juba eelmise valitsuse kokkupaneku ajal tegi ta ühe liigutuse, millega välistas Kaia Iva riigikokku jõudmise, nüüd ta siis üritas vältida Kaia Iva ministriks saamist. Ma arvan, et see on väike tähelepanek, mida tasuks meelde jätta kõigil Järva- ja Viljandimaa valijatel,» selgitas Samost.

Hannes Rumm lisas, et kõige suuremad konkurendid poliitikas pole mitte erinevate erakondade poliitikud, vaid on ühe ja sama partei inimesed, kes kandideerivad samas valimisringkonnas. «Helir-Valdor Seeder püüab igal moel tappa erakonna sees Kaia Iva, kes on andekas, tore, sümpaatne, tark naispoliitik, mõjub hästi IRLi imidžile. Aga teda tapetakse selle pärast, et Helir-Valdor Seeder kardab, et kui Kaia Iva on edukas minister, äkki võtab ta valimisringkonnas rohkem hääli kui tema ja ta ei saa järgmine kord riigikokku. See on ebaterve sisedemokraatia,» lausus Rumm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles