Kõnevõimetud kerjajad tüütavad Paides poodlejaid

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Järva Teatajaga võttis ühendust murelik lugeja, kes kurtis, et Paides tegutsevad taas võimalikud kelmid. Sel korral pole keegi "eksinud" ega kellelegi ei pakuta ka "kingitusi", sel korral koguvad tõmmut värvi mehed annetusi kõnevõimetute inimeste heaks.

Juhtus see kõik aga nii: "Tegin esmaspäeva õhtul Paide keskväljaku ääres asuvas toidupoes oma tavapärast ostlemist kui mind peatasid kaks tõmmut verd tegelast. Mehe vehkisid kätrga ning püüdsid anda mõista, et on kõnevõimetud. Kõnevõimetud tegelased hoidsid enda käes pabereid, kus oli kirjas, et koguvad teiste kõnevõimetute jaoks annetusi. Teks oli ilusasti Eesti keeles ja lisaks rahale oleksin pidanud sinna kirja panema ka oma andmed, koduse aadressi, postiindeksi jms."

Lugeja rahakogujatele raha ei andnud, vaid laiutas küsimise peale käsi. Selle peale muutusid tõmmut verd mehed pahuraks, kuid lasid inimese tavapärasel poekäigul tavalisel moel jätkuda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles