Järva noorkotkad tunnustavad oma endist liiget

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harald Nugiseks
Harald Nugiseks Foto: Erakogu

Eelmisel reedel otsustas Noorte Kotkaste Järva maleva juhatus Eesti Vabariigi aastapäeva puhul tunnustada kunagist noorkotkast ja Rüütliristi kavaleri erukapten Harald Nugiseks Noorte Kotkaste Järva maleva rinnamärgiga.

«Harald Nugiseks oli enne Teist maailmasõda meie organisatsioonii liige. Ta on mees, kes on oma kodumaad alati hinnanud ja kaitsnud. Käis läbi Teise maailmasõja. Selline mees teeb meie organisatsioonile ainult au, seetõttu otsustasime teda tunnustada Noorte Kotkaste Järva maleva rinnamärgiga,» selgitas Noorte Kotkaste Järva maleva pealik Allar Ansjaki.
Maleva esindus annab Nugiseksile rinnamärgi kätte tema kodukohas Pärnumaal Saugas vastavalt Nugiseksi soovile kevadel, kui loodus on tärganud.

Ansjaki märkis, et lisaks Harald Nugiseksile otsustas et Noorte Kotkaste Järva maleva juhatus tunnustada tublisid kaitseliitlasi, kelle panus noorkotkaste tegevuse arendamisse on tänuväärne.
Need mehed on Kaitseliidu Järva maleva liikmed Alfons Jakobson, Ants Jõe, Vello Laprik ja Nikolai Linnasmägi. Rinnamärgid antakse kätte Eesti Vabariigi aastapäeval Türil.

Noorte Kotkaste Järva maleva rinnamärk on asutatud 2002. aastal eesmärgiga seada aukohale neid noorkotkaid ja noortejuhte, kes on vähemalt viis aastat ja rohkem olnud püsivalt Noorte Kotkaste organisatsioonis või kellel on silmapaistvamaid teeneid Noorte Kotkaste Järva maleva ees. Rinnamärke on üheksa aasta jooksul välja antud 39.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles