Tänapäeva gladiaatorid kohal: Paides läheb võitlemiseks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide taipoksi klubi treening
Paide taipoksi klubi treening Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

10. detsembril toimub Paide E-Piim spordihallis Eesti Muay Thai liiga teine osavõistlus, mis toob areenile eeldatavast 40-50 alustavat võistlusspordihuvilist. See tähendab 20-25 matši päeva jooksul.

Paide taipoksi klubi eestvedaja Henry Rohtla ütles, et ettevõtmise korraldab Kevin Renno võistlusspordi akadeemia koos kohaliku klubiga. „Paidel on ju ideaalne asukoht ja sellest sai idee alguse,” meenutas ta. „Usun, et kui me sellise võistluspäeva Paides teeme, siis see võib anda asjahuviliste paljudele seni vastuseta jäänud küsimustele vastuseid.”

Võistluspäeva kontrollkaalumised on kl 10-11, kl 11-12 valmistatakse võistluspaarid ette ja keskpäevast saavad alguse matšid. Rohtla selgitas, et vastased pannakse omavahel kokku kaalu, vanuse ja kogemuse põhjal. „Selliste võistluspäevade eesmärgiks on anda võitluskogemust võrdsetele vastastele,” lisas ta. „See on ennekõike amatööridele mõeldud võistlus, kuid õhtu poole toimuvad ka semi-pro matšid (kasutatakse vaid jala-, kubeme- ja hambakaitsmeid).”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles