Liikumissari lõpetab haldusreformi tuules

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumisürituste sarja «Liikumist ja sportimist harrastav Järvamaa 2016» viimasele etapile, rahvakõnnile Paidest Veski-Sillale startis 31 inimest. Seda pole sarja korraldajate hinnangul just ülemäära palju. Aasta veel ja siis jõuab sari sel kujul lõpule.
Liikumisürituste sarja «Liikumist ja sportimist harrastav Järvamaa 2016» viimasele etapile, rahvakõnnile Paidest Veski-Sillale startis 31 inimest. Seda pole sarja korraldajate hinnangul just ülemäära palju. Aasta veel ja siis jõuab sari sel kujul lõpule. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järgmine, kümnes aasta jääb liikumisürituste sarjale «Liikumist ja sportimist harrastav Järvamaa» ilmselt viimaseks. Oma osa selles on omavalitsusi liitval ja lahutaval haldusreformitormil. Põhjusi on teisigi.

Kui Järvamaa spordiliidu tegevjuht Piret Maaring teisipäeval arve kokku lõi, sai ta 2016. aasta sarja 13. etapi peale 1623 osalust. Eelmisel aastal sündis 1762 osalusega küll sarja kõigi aegade rekord, kuid ega tänavugi ole põhjust kurta.

Maaring märkis, et ta on välja andnud veksli jätta kümnes aasta sellisel kujul sarja viimaseks. «Põhjusi on mitu, üks neist on omavalitsuste liitmine, mis kaotab ära sarja mõtte teha iga kuu erinevas omavalitsuses üks üritus ja katta selliselt ära terve aasta. Värske õhk on ju kõigile tasuta, sarja eesmärk inimesed kodust liikuma saada ja tervist väärtustada on ju täidetud,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles