Endine ja praegune maaeluminister kätlesid Türil

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile Türil peetud Eesti talupidajate keskliidu kongressil tervitasid teineteist kättpidi endine maaeluminister Urmas Kruuse (vasakul) ja praegune maaeluminister Martin Repinski (paremal). Seda vaatas pealt talupidajate keskliidu nõukogu liige Kaur Nurm.

Sõbralikult uurisid ministrid teineteise tegemiste kohta. Kruuse soovitas Repinskil jätkata põllumajandustoodetele rahvusvaheliste turgude leidmist, kuid Repinski lubas talupidajatele esinedes, et püüab ühe esimese  asjana muuta eurotoetuste maksmisel Euroopa Liidu nõudeid. «Tean, et see pole õiglane, kui eurotoetusi makstakse 2007. aasta andmete põhjal. Mina ka alustasin siis. Alustades oli mul viis protsenti praegusest tootmisest, kuid toetust saan 2007. aasta loomaarvu pealt. Saan 700-800 eurot, kui võiksin saada paarkümmend tuhat. Seda tuleb muuta,» lausus ta. Järvamaast oli Repinski kuulnud oma  kitsefarmis töötanud mehelt. «Võtsin Jõhvi vanglast kinnipeetuid farmi tööle ja mäletan, et üks mees oli Järvamaalt.  Ta oli töötanud suures põllumajandusettevõttes ja ka minu juures oli ta üle aegade parim töötaja. Minu arust oli ta just Türilt ja pärast vabanemist tuli ka siia tagasi,» meenutas ta.

Veel lisas Repinski, et on käinud Türi lillelaadal ja pidanud noortalunike juhatuse liikmena kohtumisi Mäos. «Meid oli siis juhatuses kuus-seitse ja kohtumispaigaks oli hea Eesti keskel asuv Mäo,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles