Vana klaver tegi uuele ruumi

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval etendus Paide kultuurikeskuse suurel laval vaatemäng, mille peaosas oli uhke ja läikiv kontsertklaver, Estonia nimeks.

Pianist Mihkel Poll võttis tuhmjalt sinakates toonides valgustatud lava tagumises servas klaveri taga istet, asetas käed klahvidele ja kõlama hakkas Tšaikovski «Mõtisklus». Ühtäkki hakkas pöördlava liikuma ja mida lähemale klaver koos pianistiga publikule liikus, seda kõlavamaks saali kanduv meloodia muutus. See oli uue pilli kõla. Säras pill ise ja särav oli ka selle kõla.

Täpsuse huvides olgu öeldud, et uus on pilli sisu, klaver ise on juba kolmkümne aasta jagu teeninud Eesti teatri- ja muusikaakadeemias klaverieriala õpilasi ning kool oli selle nõus Paide kultuurikeskusele annetama. Restaureerimine sai teoks tooliklubi uue hooaja 45 liikme toel, tööde maksumuseks kujunes 10 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles