Kunstnik akvarellis kodulinna kauneid kohti

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avas akvarellist Ülle Kuldkepp (pildil) Türi kultuurikeskuse klaassaalis näituse «Türi akvarellis». See on Kuldkepi kolmas näitus, kuid esimene ainult akvarellmaalidest, mis on tehtud kodulinnast selle aasta jooksul.

Maalidel on klassikalisi vaateid järve äärest, linnatänavatelt ja purskkaevust ning kaugelt paistvast kiriku kukest «Püüdsin maalida kauneid kohti, mis kõnetaksid paljusid. Ma ei teinud neid ainult ühe näituse jaoks, mõttes on ikka, et neil oleks pärast näitust inimeste kodudes tulevikku,» lausus ta.

Akvarellimaailma avastas Kuldkepp kuus aastat tagasi, kui Eesti akvarellistide ühing hakkas Türil näitusi tegema. «Akvarell on kõrgem pilotaaž, tehnika, mida suurt ei kontrolli. On asju, mida pead teadma, aga kunagi pole kindel, mis lõplikult välja tuleb,  ja maal peab põhimõtteliselt valmima ühe päeva jooksul,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles