Sireenid tegid südame soojaks

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuve Kärner
Tuve Kärner Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tuve Kärner
Järva-Jaani priitahtlike pritsimeeste pealik

Olen olnud vabatahtliku tuletõrjega seotud üle 50 aasta, sestap tekitas heameelt päästeameti uudne ettevõtmine lasta vabatahtlike päeval kõigist riiklike komandode päästeautodest keskpäeval sireene.
Asi oli veelgi toredam seetõttu, et meie šefluskomando, Koeru päästekomando otsustas teha seda Järva-Jaanis, et priitahtlikud sireene ikka kuuleksid. Oli tõesti südantsoojendav!
Olen pärit priitahtlike pritsimeeste dünastiast, mistõttu meenus sel hetkel mulle vestlus isaga, kes tuletas toonastele väljasõidukomando liikmetele meelde, et nad tulekahjule sõites ikka sireeni laseksid.
Minu küsimusele, miks, vastas isa, et profülaktika mõttes. Siis mõtleb iga sireene kuulav inimene oma kodu ja töökoha tuleohutusele ning sellelegi, kas ta on teinud kõik, mis minust oleneb, et pere ja kogukonna turvalisus oleks parem. Seda põhimõtet oleme  oma praeguse komando koosseisuga ka järginud.
Tõdema peab sedagi, et viimastel aegadel on koostöö päästeametiga muutunud rohkem teineteist arvestavaks. Kui varem olime mures varustuse, tehnika, sideseadmete pärast, siis nüüd on asjad hakanud paremuse poole liikuma.
Meile korraldatakse koolitusi ja õppusi, võimaluse piires on eraldatud varustust, toetatakse materiaalselt lepinguliste kohustuste täitmisel. Kui suudaksime lahendada  probleemi, kuidas saaksime teada igast oma valla juhtumist, siis võiksime hinnata koostööd kõrgeima hindega.
Meie omalt poolt teeme ennetustööd: korraldame kodukülastusi, tulekustutusõpetusi, etendame rändnäitusi, peame päästeala noorteringi, omame Priitahtlike Pritsimeeste PasunaPoiste Punti ehk ansamblit 5P ning reageerime ööpäev ringi hädaabiväljakutsetele. Soovin kõigile vabatahtlikele head meie päeva!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles