Tasuta bussisõidu soov võib täide minna (2)

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konduktoritöö võib mõne aasta pärast minna ajalukku, kui valitsus rakendab plaani võimaldada kõigil maakondlikel bussiliinidel tasuta sõitu.
Konduktoritöö võib mõne aasta pärast minna ajalukku, kui valitsus rakendab plaani võimaldada kõigil maakondlikel bussiliinidel tasuta sõitu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Valitsuse koalitsioonilepingu lubadus, et kõikidel maakondlikel bussiliinidel saab sõita tasuta, on majandus- ja taristuministri Kadri Simsoni eestvedamisel 2018. aastal teoks saamas. Rahvale pole uuendus kindlasti vastumeelt, kuid palju küsimusi tekitab see siiski.

Järvamaa ühistranspordi keskuse tegevdirektor Harri Lepa­mets ütles, et järgmisel aastal kulub maakonna liinide käigus hoidmisele 1,45 miljonit eurot. Lõviosa sellest maksab kinni riik. «Riik rahastab Järvamaa ühistransporti ligi miljoni euroga, piletimüügitulu on 324 000 ja kohalike omavalitsuste osalus 192 000 eurot,» täpsustas ta.

Maakonnas tähendaks tasuta bussisõit Lepametsa ütlust mööda seda, et praegu piletimüügist laekuv tulu tuleks leida riigil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles