Vennad Toobalid ootavad parima võrkpalluri hääletusel toetust

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal ei välista juba lähiajal Eestisse mängima naasmist, ent huvi peab selleks tulema mõnelt kohalikult klubilt, mitte temalt endalt.
Kert Toobal ei välista juba lähiajal Eestisse mängima naasmist, ent huvi peab selleks tulema mõnelt kohalikult klubilt, mitte temalt endalt. Foto: Postimees

Eesti Võrkpalli Liit ja Postimees algatasid Eesti 2016. aasta parima nais- ja meesvõrkpalluri valimise, kus saab toetushääle anda ka Türilt pärit Kert ja Andres Toobali poolt.

 

Aasta võrkpalluriks kandideerib 16 meest ja 16 naist. Teist aastat selguvad Eesti aasta parimad võrkpallurid treenerite, spordiajakirjanike ja rahvahääletuse tulemuste summeerimisel.

Kandidaatide hulgas on kõik võrkpallikoondiste põhimängijad eesotsas Eesti Olümpiakomitee aasta meessportlase kandidaadi Robert Tähe, koondise kapteni Kert Toobali ja kevadel Prantsusmaa meistriks tulnud Ardo Kreegiga.

Samas on kandidaatide seas ka mittekoondislasi. Näiteks möödunud hooajal Saja liiga nime kandnud Balti liiga kõige väärtuslikum mängija Hindrek Pulk või kevadel Selver Tallinnaga Eesti meistri tiitli võitnud Oliver Orav.

Aasta naisvõrkpalluri kandidaatidest enamiku moodustavad koondislased. Viimastel aastatel triumfeerinud Anu Ennokile pakuvad konkurentsi kevadel Prantsusmaa meistriks kroonitud Anna Kajalina ja nii koondises kui ka Kohila võrkpalliklubis häid esitusi teinud Kertu Laak ja Julija Mõnnakmäe.

„Lõppevat aastat jäävad kaunistama suurepärased tulemused nii koondises kui ka klubides ja tugevaid  aasta parima kandidaate on rõõmustavalt palju. Usun, et fännidel seisab valiku langetamisel ees meeldivalt palju peamurdmist,” ütles võrkpalli liidu peasekretär Helen Veermäe.

Kandidaatidega saab tutvuda ja oma lemmiku poolt hääletada Postimehe veebilehel aadressil http://sport.postimees.ee/3936853/eesti-2016-aasta-parima-nais-ja-meesvorkpalluri-valimine. Hääletus kestab 15. detsembri südaööni.

Eesti 2016. aasta parimad võrkpallurid selguvad 27. detsembril Eesti võrkpalli liidu aastalõpugalal.

Parima meesvõrkpalluri kandidaadid:

Sidemängijad: Martti Keel, Andres Toobal, Kert Toobal

Diagonaalründajad: Hindrek Pulk, Renee Teppan, Oliver Venno

Nurgaründajad: Martti Juhkami, Oliver Orav, Keith Pupart, Andrus Raadik, Robert Täht

Temporündajad: Andri Aganits, Ardo Kreek, Timo Tammemaa, Henri Treial

Libero: Rait Rikberg

Parima naisvõrkpalluri kandidaadid:

Sidemängijad: Kaisa Bahmatsev, Julija Mõnnakmäe

Diagonaalründajad: Anna Kajalina, Kertu Laak

Nurgaründajad: Anu Ennok, Mari-Liis Graumann, Kristiine Miilen, Nette Peit, Polina Brattuhina-Pitou, Kaisa Õunpuu

Temporündajad: Eliise Hollas, Heleene Hollas, Liis Kullerkann, Eliisa Peit

Liberod: Kristi Nõlvak, Pille Vahtra

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles