Keskfraktsiooni juhiks hakkab ilmselt Kersti Sarapuu

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Sarapuu
Kersti Sarapuu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimeheks saab suure tõenäosusega Kersti Sarapuu, kes võtab kohustused üle maaeluministriks siirduvalt Tarmo Tammelt, vahendab ERRi uudisteportaal.

Erakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles neljapäeva hommikul BNSile, et Keskerakonna volikogu esimehe Sarapuu saamisest fraktsiooni juhiks on räägitud ja suure tõenäosusega saab ta neljapäeva õhtul ka erakonna juhatuse soovituse.

"Sarapuu oleks mõistlik valik," ütles Karilaid. "Ta suhtleb inimesi liitva vaimuga ning suudab pingeid ja tülisid juhtida. Loodame, et ta saab fraktsiooni juhtimisega hakkama."

Sarapuu ütles ERRi raadiouudistele, et kui juhtub nii, et fraktsioon ta esmaspäeval juhiks valib, siis peab ta endast andma kõik, et fraktsioon toimiks ühtselt, oleks koostöövalmis ja erakonna eesmärke täitmas.

Sarapuu usub, et tema kandidatuurile vastuseisu ei teki. "Kõik võimalused ja variandid on olemas, aga loodame parimat," sõnas ta.

Õiguskomisjoni esimeheks saanud Karilaid sõnas, et ka talle on juba kaks korda fraktsiooni esimehe kohta pakutud, kuid ta on loobunud. "Loobun ka nüüd, sest õiguskomisjoni esimehe töö on niigi väga tõsine ja vastutusrikas," lausus ta.

Uue valitsuse moodustamisest alates juhtis Keskerakonna fraktsiooni Tarmo Tamm. Enne teda oli fraktsiooni esimees majandusministriks saanud Kadri Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles