Tänavune pressisõber on Karmen Turk ja pressivaenlane Toomas Hendrik Ilves

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Toomas Volmer/VPK

Eesti Ajalehtede Liit (EALL) nimetas tänavuseks pressisõbraks advokaadi Karmen Turki ja pressivaenlaseks eelmise riigipea Toomas Hendrik Ilvese.

Pressisõbra ja pressivaenlase valisid EALLi liikmeslehtede peatoimetajad ja väljaandjad aastakoosolekul. Pressisõber saab auhinnaks nimelise ruupori, mille autor on metallikunstnik Ive-Maria Köögard.

EALL valis Ilvese pressivaenlaseks teist korda, eelmine kord pälvis ta selle 2010. aastal.

"Sel korral on märksõna Ärmamaa. Ehk kõik need segadused ja vassimised, mis on olnud seotud Ärma talu ja EASi toetuse ning selle toetuse tagasimaksmisega," põhjendas valikut ajalehtede liidu juht Mart Raudsaar.

Pressisõbra tiitli saanud Karmen Turki kohta ütles Raudsaar, et Turk teeb väga palju tööd ajakirjandusvabaduse kaitsel ja seda mitte ainult Eestis, vaid terves maailmas. "Konkreetselt on ta ÜRO internetiõiguse harukomitee juht, mis võitleb internetivabaduse eest üle maailma," lisas ta.

Pressisõpra ja pressivaenlast valiti 23. korda.

Eelmisel aastal nimetas EALL pressisõbraks politsei- ja piirivalveameti juhi Elmar Vaheri ja pressivaenlaseks ettevõtja Rein Kilgi, üle-eelmisel aastal Elroni juhatuse esimehe Andrus Ossipi ja pressivaenlaseks Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles