Vallavalitsuse otsus äratas taikselased uuele elule

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taikse külaseltsi liikmed Kristina Gudinas (vasakult), Kaisa ja Jaanus Teppo, Ene Rannik ja Indrek Ammer koostavad järgmise ürituse kava, sest on kindlad, et elu külas saab edasi minna üksnes koos tegutsedes ja ise enda eest seistes.
Taikse külaseltsi liikmed Kristina Gudinas (vasakult), Kaisa ja Jaanus Teppo, Ene Rannik ja Indrek Ammer koostavad järgmise ürituse kava, sest on kindlad, et elu külas saab edasi minna üksnes koos tegutsedes ja ise enda eest seistes. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui Türi vallavalitsus teatas Taikse kultuurimaja sulgemisest, otsustasid küla inimesed, et see ei sobi neile, moodustasid külaseltsi ja hakkasid tegutsema. Kohe nii agaralt, et Taikse nimetati tänavu valla aasta külaks.

Kui paljudes külades tegutsevad seltsid niinimetatud eurokülamajades, siis taikselastele just meeldibki nende ajaloolise hõnguga maja. «Seni, kuni Türi vald jätkab maja halduskulude maksmist, oleme kohe väga rahul, sest rahvast käib viimasel ajal kultuurimajas rohkem kui mõni aasta tagasi,» ütles külaseltsi liige Indrek Ammer.

Puiduettevõtjana tegutsev Ammer sõnas, et kuigi tuleviku ees tunnevad külaseltsi liikmed ebakindlust, ei vii kartus ka kuhugi, tuleb vaid tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles