Galerii ja video: Paide kohvikus kõlas bluus

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu 20. tegutsemisaastat tähistav Tartu bluusikitarrist Andres Roots andis aasta viimase soolokontserdi reedel Paide Vanalinna kohvikus – Paides esines ta 20 aasta jooksul esimest korda.

Rootsi värske album "Winter", millel teevad kaasa ka James Dalton (USA), Bert Deivert (USA), Louie Digman (UK), Howard Fishman (USA), Edgars Galzons (Läti), Ismo Haavisto (Soome), Steve Lury (UK), Lorete Medne (Läti), Andres Mikk, Peeter Piik, Mikk Tammepõld, Raul Terep ja Richard Townend (UK), ilmus 18. novembril. Tema kevadine kogumik-LP "Roots Music" oli esimene Eestis toodetud vinüülplaat ning tõusis aprillis R2 Eesti Albumitabeli tippu.

Omaaegne Bullfrog Browni kitarrist on lisaks Eestile kontserte andnud ka Suurbritannias, Prantsusmaal, Saksamaal, Poolas, Tshehhis, Slovakkias, Leedus, Lätis, Soomes ja Rootsis. Viis tema osalusel valminud albumit on Kanada veebiajakirjalt Blues Underground Network pälvinud aasta parima Euroopas tehtud bluusiplaadi tiitli – mullu valiti selleks Shetlandi saartel salvestatud Steve Lury & Andres Roots "Live In Lerwick". 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles