Karjasepõli pani romaane kirjutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võtnud vallavanem Kalju Kertsmikult (vasakul) vastu preemiaraha juurde kuuluva 1930ndate stiilis kujundatud purgi pohlamoosi, Tammsaare lemmikut, tunnistab Rein Põder, et see moos on tallegi lapsepõlvest peale omane.
Võtnud vallavanem Kalju Kertsmikult (vasakul) vastu preemiaraha juurde kuuluva 1930ndate stiilis kujundatud purgi pohlamoosi, Tammsaare lemmikut, tunnistab Rein Põder, et see moos on tallegi lapsepõlvest peale omane. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Üleeile vabariigi aastapäeva aktusel andis Albu vallavanem Kalju Kertsmik Albu mõisas 34. A. H.  Tammsaare nimelise kirjanduspreemia kätte Rein Põdrale romaani «Unustatud» eest. «See preemia on suurem kui mina, igas mõttes suurem,» tunnistas Põder. «Kirjanikule on suur asi, kui inimesed loevad tema romaani otsast lõpuni läbi, kirjanik peab võitlema iga oma lugeja eest.»

Põder märkis, et romaaniga «Unustatud», mis kujutab nelja inimese põgenemist 1944. aasta sügisel sõja jalust läände, ei taha ta midagi öelda. «See on unustatud asi, seda pole olemas olnud, aga tegelikult on seda mitmekordselt olemas olnud, ainult teistmoodi ja teiste tegelastega,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles