Eesti parim magustoit valmib Põhjaka restoranis

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajakiri KÖÖK paremusjärjestas Eesti restoranides pakutavad magusroad. Esikohale asetus Põhjaka mõisarestoranis tehtav Pavlova kook. Astelpajukreemiga Pavlova on korduvalt Eesti tipprestoranide paremusjärjestusse valitud Põhjaka menüüs püsinud juba neli aastat ning on klientide seas väga hinnatud.

Teine magusroog, mille pärast maiasmokad lähemalt ja kaugemalt Põhjakale sõidavad, on Napoleoni kook. Järva Teataja kirjutas Napoleoni koogi Põhjaka versiooni sünniloost eelmisel sügisel ja siis avaldas kokk Joel Kannimäe, et valmistab seda vanaema retsepti järgi.

Kannimäe vanaema valmistas kooki erilistel puhkudel. Retsepti jagas ta lapselapsega, kellele kook lihtsalt väga maitses. «Mõnevõrra olen seda muutnud ja kreem on siidisem kui vanaemal, aga maitse on sama,» ütles Kannimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles