Kõik mehed poest seepi ei osta

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vallas Karjakülas asuva Koluvalma talu peremees Toomas Lepindile meeldib seepi teha. Koduköögis puupliidile sulama seatud lambarasva segades ütleb ta, et seebitegu on parajalt põnev täppisteadus.
Türi vallas Karjakülas asuva Koluvalma talu peremees Toomas Lepindile meeldib seepi teha. Koduköögis puupliidile sulama seatud lambarasva segades ütleb ta, et seebitegu on parajalt põnev täppisteadus. Foto: Silvi Lukjanov/ Järva Teataja

Türi vallas Karjakülas elav Toomas Lepind pole poest seepi ostnud viis aastat ega kavatse seda teha ka edaspidi, tema eelistab ihu harida omatehtud ja just talle meelepärast aroomi levitava seebiga.

Koluvalma talu peremees Toomas Lepind pole poest seepi ostnud alates 2011. aasta jaanipäevast. Nii täpselt mäletab ta seda seetõttu, et vaatab mapist järele. «Siin on mul kirjas peaaegu kogu arvepidamine seebitegude kohta,» ütleb ta.

Ei pea arvama, et seebiteole on Lepindit tõuganud poest ostetu halb kvaliteet. Põhjus oli proosalisem. Lambakasvatusest jäi lihtsalt rasva üle. Sellel ajal oli talus veel sajapealine kari ja lambarasvaga tuli midagi tarka ette võtta, sest ära visata tundus vara pillamisena ega tulnud kõne allagi. «Mõtlesin siis, et pea mul otsas ja käed terved, proovin teha seepi. Kuigi ma ei teadnud sellest mitte kui midagi, » lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles