Mäos mälestati hukkunud korrakaitsjaid

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval 22 aastat tagasi hukkus Järvamaal Mäo ristil tulevahetuses kaks politseinikku ja üks korrakaitsja sai raskelt vigastada. Politsei- ja piirivalveameti ning kaitsepolitseiameti töötajad ja siseminister Andres Anvelt mälestasid Mäos kõiki teenistuskohustuste täitmisel hukkunud kolleege.

«1994. aastal kogesin teenistusülesandeid täites vahetult Mäo risti traagilisi sündmusi ning osalesin meie kolleege mõrvanud kurjategijate kinnipidamisel, mistõttu on see mulle ka isiklikult emotsionaalse tähendusega,» ütles Anvelt. «Meenutades kõiki teenistuses hukkunud tublisid mehi ja naisi, tuleb meil alati meeles pidada, et julgeoleku tagamine ja turvatunde hoidmine pole ainult politseinike töö. Sellele alus on tugevad kogukonnad, teotahtelised ja julged inimesed, kes hoolivad kõigist teistest kaaskodanikest.»

Neljapäeva õhtul asetasid politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ja kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu Mäo mälestusmärgi jalamile hukkunute auks pärja. Tseremooniale järgnes mälestuskontsert Paide Püha Risti kirikus. Hingepalve pidas peakaplan Valdo Lust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles