Kohaliku käsitöö kandjaid näeb üle maailma

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi turuplatsil asuva Imbi Karu käsitöötoa müüja Kaie Karu teab, et välismaalased hindavad hästi tehtud kindaid nii rahvusmustris kaheksakandmotiiviga (paremas käes) kui ka seentega värvitud lõngast.
Türi turuplatsil asuva Imbi Karu käsitöötoa müüja Kaie Karu teab, et välismaalased hindavad hästi tehtud kindaid nii rahvusmustris kaheksakandmotiiviga (paremas käes) kui ka seentega värvitud lõngast. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi käsitöötoast ostavad kohaliku mustriga kudumeid peamiselt lähiriikide inimesed, kuid alpakafarmi tooteid kantakse juba nii Kanadas, Hongkongis kui Austraaliaski. Teave heast käsitööst ei levi mitte niisama, vaid ikka kvaliteetse toote järjepideva tutvustuse kaudu.

Türi turuplatsil asuva Imbi Karu käsitöötoa müüja Kaie Karu ütles, et välismaalased teavad tulla ostma rahvusmustreis või lilltikanditega kohalikke tooteid. «Kui kuulevad, et müüme ka taimedega värvitud kudumeid ja et need on veel looduslikud, siis huvitutakse neistki. Ostjad on enamjaolt soomlased, rootslased, sakslased, isegi prantslasi on poodi sattunud ja enamik neist väljub siit ostuga,» selgitas ta.

Imbi Karu täpsustas, et enamasti ostetakse sokke ja kindaid, vähem kampsuneid. «Tellimuse peale olen kudunud Londonisse, alles hiljuti panin ühe sokipaari teele,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles