Vaidlus Türi toasooja pakkuja leidmiseks ei taha lõppeda

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi Soojuse hange, mille esimene tulemus kuulutati seadusevastaseks, võib juba kolmandat korda luhtuda. Pakkuja hinnangul ajab vald tarbijatele soodsaima hinna asemel taga omakasu.

Esimene hange Türi soojusenergiaga varustamiseks 2028. aastani oli juunis. Kahest pakkumisest kuulutati edukaimaks SW Energia oma. Adven Eesti vaidlustas tulemuse, viidates subjektiivsetele hindamiskriteeriumidele. Riigihanke vaidluskomisjon pidas vaiet põhjendatuks, misjärel viidi Türil läbi uus pakkumuste hindamine.

Adven Eesti juhatuse esimees Urmo Heinam ütles, et otsust ega hindamiskriteeriume ei muudetud, mistõttu esitas ettevõte uuesti sama vaide, mida vaidluskomisjon pidas jälle põhjendatuks. Samal ajal vaidega tegi Adven Eesti riikliku järelevalve taotluse rahandusministeeriumile, kes oma menetlusega leidis, et hankedokumendid on seadusega vastuolus ja hange tuleb tühistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles