Koeru ja Rakke valla ühinemisele antakse avapauk veel tänavu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru vallavolikogu
Koeru vallavolikogu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Lääne-Virumaal asuva Rakke valla vallavanem Andrus Blok selgitas, et nende vald pidas ühinemisläbirääkimisi samas maakonnas asuva Väike-Maarja vallaga. 

Rahvaküsitluses oli 81 protsenti oma arvamust väljendanud Rakke elanikest seda meelt, et need kaks valda ei peaks ühinema.

Blok ei usu, et vallavolikogu läheks rahva vastu ja on kindel, et 29. detsembril toimuval vallavolikogu istungil lõpetatakse Väike-Maarja vallaga ühinemisläbirääkimised. 

Blok usub, et samal volikogu istungil tehakse Koeru vallale ettepanek alustada uue omavalitsuse loomiseks läbirääkimisi. Blok ennustas, et läbirääkimised võivad aega võtta kaks või kolm kuud ja kui suudetakse mõlemaid pooli rahuldav kokkulepe sõlmida, siis kirjutatakse veebruaris või märtsis Rakke ja Koeru valla ühinemislepingule alla. 

Kuigi Koeru vallas elab üle 500 inimese rohkem kui Rakke vallas, ei tähenda see Bloki selgitusel automaatselt seda, et vallamaja hakkaks Koerus asuma. Samuti pole selge, millisesse maakonda uus omavalitsus kuuluma hakkaks. Tüliõunaks võib kujuneda seegi, mis nime hakkaks ühendvald kandma. 

Kui kaks omavalitsust peakski nendes küsimustes mõlemaid pooli rahuldava kokkuleppe saavutama, jääb nende teele veel üks suur takistus. 

Valitsus on otsustanud, et liituvates omavalitsuses peab elama vähemalt 5000 inimest. Rakke ja Koeru vallas elab kokku 3800 elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles