Tütre sünnipäev ajendas tordikunsti proovima

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olulisel kohal on heategevus. Kui Kairika Kluust on üksi ja ka koos Koerus asuva Loomepalmiku poega toetanud jõulude ajal suurperesid, siis Jaagumannide firma kohalikke kultuuri- ja spordisündmusi. Ka väärikate ülikooli lõpuaktusele valminud väikekooke tegid Kerli (vasakul) ja Tiia Jaagumann osaliselt sponsorluse korras.
Olulisel kohal on heategevus. Kui Kairika Kluust on üksi ja ka koos Koerus asuva Loomepalmiku poega toetanud jõulude ajal suurperesid, siis Jaagumannide firma kohalikke kultuuri- ja spordisündmusi. Ka väärikate ülikooli lõpuaktusele valminud väikekooke tegid Kerli (vasakul) ja Tiia Jaagumann osaliselt sponsorluse korras. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mis ühendab mudas müttavat maastikuautot, pitskingakesi, suud maigutavat kala, tasakesi voolavat oja, õitsvat roosi või staadionil vedelevaid jooksukingi? Need kõik on tordid.

Ammu on möödas ajad, kui tort koosnes kuhjast sefiirist või võikreemist ja biskviidi vahel oli natuke moosi. Nüüd pole fantaasial piire. Tort on justkui omaette lugu saaja eluraamatust, meenutab mõnd seiklust või peegeldab unistusi.

Koeru kandist pärit Kairika Kluust ja Türil elav Tiia Jaagumann on valmistanud torte umbes neli aastat. Kui Jaagumannil oli põhjuseks tütre sünnipäev, siis Kluustil lausa tütre sünd. «Igaks minisünnipäevaks sai midagi tehtud ja nii see huvi algas,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles