Paide linnapea: kampaania alguses oli hirm nahas

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäevase seisuga elas Paide linnas ja vallas ning Roosna-Alliku vallas kokku 11 110 inimest ehk elanikuks kirjapaneku kampaania on kõigi kartuste kiuste igati korda läinud. Kampaania tõi tulevasse ühendvalda lisaks vähemalt 247 inimest.

Kui jõulupühade eel selgus, et 11 000 elaniku piir on juba ületatud (11 024), valdas Paide linnapead Siret Pihelgat kergendustunne. «Kampaania alguses oli meil vajalikust arvust puudu 137 inimest ja seda, kas kampaania osutub edukaks või mitte, ei teadnud keegi,» lausus ta. «Hirm oli alguses ikka nahas.»

Avanädalal tuli uusi elanikke juurde 51, mida Pihelgas pidas mõneti üllatuslikuks. «Kuigi võis arvata, et esimesel nädalal on aktiivsed just Paide patrioodid, oli see arv oodatust suurem,» selgitas ta. «Eriti kartsin teist nädalat. Arvasin, et see tuleb suhteliselt nigel, kuid siis lisandus juba üle 60 inimese (62). Arvud arvudeks, kuid inimeste suhtumine ja kampaaniale kaasaelamine oli uskumatult hea. Kui vajadusel pannakse seljad kokku, siis see näitab kogukonna tugevust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles