Tallinna-Tartu maantee uhkeim valgusskulptuur asub Mäekülas

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juba mõnda aega on möödasõitjate silma Tallinna-Tartu maanteel Mäekülas möödasõitjate silma paitanud valgusvoolikutega kaunistatud Claas kombain. 

Pimedal ajal eriti kauni valgusskulptuurina näiv kombain asub ennekõike põllumajandustehnika müügiga tegeleva Konekesko Eesti AS Mäeküla keskuses. 

Ettevõtte turundusjuht Lola Tehver selgitas, et kombaini hoiavad nad seal reedeni ehk kolmekuningapäevani. „Sügisel ja talvel napib päevavalgust ning päikest näeb harva. Kõik me vajame sel pimedal ajal rohkem valgust, sest kõik, mida me teeme ja näeme, võimendub läbi valguse. Valgus ergutab meie meeli ja tundeid, luues igaühe jaoks erilise atmosfääri,” selgitas ta. „Soovisime aasta kõige pimedamal ajal rõõmustada kõiki, kes Tallina-Tartu maanteel sõidavad. Meie särav kombain on jätkuks palju elevust tekitanud CLAARALE (traktoritüdruk). Valguse mäng masinal sümboliseerib aastaaegade vaheldumist. Roheline värv sümboliseerib kevade ootust, kollane värv sooja suve, punakas-kollane sügist ning valge karge värv talve.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles