Valgehobusemäel valitseb hommikuti inimtühi talvekõrb

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskuse spordiinstruktor Kristofer Kallas lumelauahoos.
Keskuse spordiinstruktor Kristofer Kallas lumelauahoos. Foto: Kuido Saarpuu/Järva Teataja

Küllap teate Hollywoodi vesternfilme, kus koiotihüüule järgneb kaader inimtühjast kõrbest, kus tuul üksikuid rohutuuste taga ajab. Kui võtta ära valge lumevaip, külmakraadid ja mõni küngas, nägi peaaegu samasugust pilti ka teisipäeval Valgehobusemäel, aga ainult hommikupoolikul.

Koiotte ei ole. On koolivaheaeg, on talviste olude tagasituleku aeg. Talvesõprade poolelt valitseb kümnendat hooaega tegutsevas keskuses inimtühjus. Tegelikult pole vahet, kas vaatad lumelauanõlvale, tuubi- ja suusarajale või kelgumäele – pilt on ikka sama.

Valgehobusemäe keskuse nõukogu sai vana aasta lõpul esimeheks suusakuulsuse Jaak Mae. Parklas seisab paar autot. Võibolla on talispordisõbrad riietumas, einestamas, varustust laenutamas, võib-olla WCs? Alles nädala alguses keskuse kodulehel ilmunud statistika järgi külastas eelmisel aasta Valgehobusemäge ligi 41 857 inimest. Rahvusi oli esindatud 37.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles