Riigigümnaasium võib kerkida Posti tänavale

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«See rong on läinud!» kinnitasid Paide linna juhid täpselt kaks aastat tagasi, kui selgus, et haridusministeerium pole nõus riigigümnaasiumi Posti tänavale rajama. Eile arutasid ministeeriumi ametnikud ja linnajuhid jälle raekojas, ehk peaks riigigümnaasium kutsehariduskeskuse asemel asuma siiski Posti tänaval.

2015. aasta augustis allkirjastasid toonane haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi ning Paide linnapea Siret Pihelgas raekojas kokkuleppe, et 2018. aasta 1. septembril avab riigigümnaasium uksed Järvamaa kutsehariduskeskuse Paide õppekoha maa-alal.

Kokkuleppe sõlmimise järel vaibus pikalt kestnud arutelu, kuhu tuleks rajada puhas gümnaasium. Kuigi Paide linnavolikogu oli pidanud üksmeelselt uue kooli parimaks asukohaks Posti tänavat, polnud ministeeriumi otsus mitmele poliitikule meeltmööda, kuid jälle kõlas ohe «See rong on läinud!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles