Kuus omavalitsust paluvad sundliita Koeru Järva vallaga

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile saatis kuus Järvamaa vallavolikogude esimeest Järva maavanemale Alo Aasmale pöördumise, milles paluvad sundliitmise korral liita Koeru vald Järva vallaga.

Volikogude esimehed kirjutavad maavanemale, et läbirääkimiste lõpetamise otsuses tõi Koeru vald ettekäändeks loodava valla halduskeskuse juriidilise asukoha muutmist ühinemislepingu projektis ning liiga detailset investeeringukava. «Juhime tähelepanu, et läbirääkimistel arvestati Koeru valla ettepanekutega. Peab tõdema, et ühinemisläbirääkimistel niivõrd laias partnerite ringis nõuab kõigi osapoolte reaalset tahet ning valmisolekut ka võimalikeks kompromissideks. Koeru vallavolikogu otsus tuli ülejäänud osapooltele üllatuslikult ning viimasel minutil,» kirjutavad esimehed.

«Arvestades, et Järvamaa omavalitsused korraldavad koos olulisi avalikke teenuseid (ühistransporti, veemajandust, jäätmemajandust, tervishoidu, spordi ja kultuuriüritusi), teeme ettepaneku sundliitmise korral liita Koeru vald Järva vallaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles